IdentityControl

Središče za upravljanje e-identitet

Doslej smo največ pozornosti posvečali povezovanju različnih storitev v enovito okolje, redko pa smo se ukvarjali s prihodom novih uporabnikov v sistem ali pa z upravljanjem sprememb takšnih uporabnikov. Do danes, ko lahko z vami delimo našo novo rešitev: Središče za prevzem in upravljanje e-identitet.

Na podlagi večletnih praktičnih izkušenj smo pripravili odlično rešitev, ki omogoča:

  • enostaven in hiter uvoz novih uporabnikov,
  • preprost prevzem uporabniških računov,
  • samostojno menjavo obstoječega gesla,
  • samostojno pridobitev pozabljenega gesla in
  • enostavno menjavo pozabljenih gesel.

Delujočo rešitev si lahko ogledate na naslovu https://moja.edusfera.si, kjer pod zavihkom Ponudba najdete tudi vse podrobnosti rešitve.

Beri dalje

Januarja ponovno delavnica o uvedbi Office 365 preko rešitve Oblak 365

Delavnica, ki smo jo skupaj z zavodom Arnes in podjetjem Microsoft izvedli v avgustu 2014, bo 9. januarja 2015 doživela svojo ponovitev. Vsebine smo še bolj prilagodili izkušnjam s prvih dveh delavnic in jih oblikovali tako, da bomo še bolj celovito zajeli izzive, s katerimi se soočajo organizacije pri pridružitvi v Oblak 365.

Delavnico smo tokrat poimenovali Omogočite vašim učencem in kolegom brezplačen Office, s čimer želimo poudariti, da se je od avgusta še nekoliko razširil nabor ugodnosti za uporabnike. Program delavnice je objavljen na spletni strani, kjer je na voljo tudi prijava. Pohitite, na voljo je le 30 mest, ki so bila avgusta precej hitro zapolnjena.

Beri dalje

Razmisljate-o-uvedbi-Office-365

Razmišljate o uvedbi Office 365?

Uvedba Office 365 za izobraževanje predstavlja, podobno kot vsako uvajanje novosti, izziv za šolo in predvsem za osebo, ki se z uvajanjem ukvarja. V proces uvajanja smo pogosto vključeni šele takrat, ko so določene napake že storjene. To že samo po sebi povzroči nekaj nepotrebnega dela, slabe volje, dodatne stroške, nenazadnje pa tudi slabšo izkušnjo same uvedbe.

Ker je lahko uvedba Office 365 precej bolj prijetna izkušnja, smo v Šoli prihodnosti Maribor pripravili dva ugodna paketa svetovanj pred uvedbo Office 365. Namenjena sta šolam in informatikom, ki razmišljajo o uvedbi Office 365, a ne vedo, kako bi se izziva lotili.

(več …)

Beri dalje

Ideje o uporabi Office 365 pri pouku računalništva

V tem mesecu sta Marina Dražetić, predstavnica podjetja Microsoft in Tadej Žlak, predstavnik Šole prihodnosti Maribor, obiskala dve srečanji študijskih skupin učiteljev računalništva v Ljubljani in Kranju. Namen obiska je bil učiteljem računalništva pokazati nekaj namigov o priložnostih Office 365 pri pouku in splošna promocija storitev Office 365 pri učiteljih, ki so pogosto vpeti v samo uvajanje informacijskih storitev na osnovnih šolah. (več …)

Beri dalje

delavnica

Kako vašim učencem in dijakom zagotoviti brezplačen Office?

V torek in sredo, 26. in 27. avgusta 2014 smo v sodelovanju s podjetjem Microsoft in zavodom Arnes soorganizirali brezplačno delavnico za informatike osnovnih in srednjih šol z naslovom Kako vašim učencem in dijakom zagotoviti brezplačen Office? Delavnice se je v obeh dneh skupaj udeležilo 47 informatikov z različnih slovenskih osnovnih in srednjih šol, gostili pa smo tudi predstavnike nekaterih šolskih centrov in dijaškega doma. (več …)

Beri dalje

servers

26. in 27. avgusta 2014 organiziramo delavnico

V sodelovanju z zavodom Arnes in podjetjem Microsoft organiziramo brezplačno delavnico za informatike osnovnih in srednjih šol z naslovom Kako vašim učencem in dijakom zagotoviti brezplačen Office?. Najprej smo razpisali en termin delavnico 26. avgusta 2014. Ker so se prosta mesta zasedla v dveh dneh, smo dodatno organizirali še en termin, 27. avgusta 2014.

Podrobnosti in prijave najdete na tem naslovu.

Beri dalje

oblak365

Predstavljamo rešitev Oblak 365

Veseli nas, da lahko po slabih desetih mesecih razvoja predstavimo rešitev Oblak 365.

Oblak 365 je plod tesnega sodelovanja med zavodoma Arnes in Šola prihodnosti Maribor ter podjetjem Microsoft. V prvi vrsti je namenjena izobraževalnim organizacijam, ki so pridružene v ArnesAAI in so upravičene do akademske naročnine Office 365. Je spletna aplikacija, ki živi na naslovu https://o365.arnes.si.

Povezava ArnesAAI in Office 365

Članstvo izobraževalne organizacije v federaciji ArnesAAI učencem, učiteljem in drugim zaposlenim omogoča uporabo različnih informacijskih in multimedijskih storitev, ki jih omogoča zavod Arnes in ostali ponudniki storitev.

Rešitev Oblak 365 razširja te storitve s sodobnimi in brezplačnimi orodji za celovito podporo sodelovanju in komunikaciji med vsemi udeleženci v izobraževanju, imenovano Office 365.

Kaj je Oblak 365?

Oblak 365 je spletna aplikacija, ki deluje kot vmesnik med obstoječo infrastrukturo ArnesAAI in oblačnimi storitvami Microsoft Office 365.

Učencem in učiteljem omogoča, da si sami ustvarijo dostop do storitev, ki jih dovoli organizacija. Po preteku upravičenosti do storitev, aplikacija poskrbi pa tudi za odstranjevanje licenc in s tem onemogoči nadaljnjo uporabo storitev.

Beri dalje

Web

Prenovljeno spletno mesto

Pravijo, da je kovačeva kobila bosa in to pogosto drži tudi za organizacije, ki se ukvarjamo z informacijskimi tehnologijami. Podobno je veljalo tudi za našo spletno predstavitev. V letu velikih premikov v naši organizaciji pa beležimo nekaj sprememb tudi na našem spletnem mestu.

Tisti, ki ste ga poznali že prej, boste verjetno veseli spremembe. Vsem, ki ste pri nas prvič pa želimo prijetno počutje na našem koščku svetovnega spleta.

Od leta 2009, ko smo začeli s pisanjem zgodbe o Šoli prihodnosti Maribor se je spremenilo mnogo in te spremembe se kažejo tudi na samem spletnem mestu.

Hvala za obisk.

Beri dalje