Prevzem e-identitete

Opravila nad uporabniki v izobraževalnih organizacijah se običajno izvajajo enkrat letno. Nekateri uporabniki napredujejo med razredi, letniki ali oddelki, spet drugi pa so novinci. In prav slednji so tisti, ki zahtevajo največ dela. Pridružitev oz vključitev v organizacijo je povezana z različnimi vnosi v informacijske sisteme in evidence.

Če na šoli uporabljate Aktivni imenik in domensko prijavo, morate novince ustvariti tudi v Aktivnem imeniku in jim dodeliti prve dostopne informacije. S tem postopkom smo se v Šoli prihodnosti Maribor soočili že pred leti in implementirali rešitev, ki celovito odgovarja na izzive, ki so s prevzemom identitete povezani.

Optimizirajmo prevzem digitalne identitete

Rešitev novincem omogoča prevzem digitalne identitete z minimalnimi stroški in na povsem pregleden način. Uporabnik prejme svoje uporabniško ime in žeton, s pomočjo katerega na posebnem portalu sprejme pogoje uporabe in s pomočjo uporabniškega imena in žetona prevzame svojo identiteto. Ko si samostojno spremeni geslo, postane v celoti odgovoren za varnost svojega uporabniškega računa.

Portal skrbnikom dodatno omogoča vpogled v stanje prevzema identitet, vsem uporabnikom pa samostojno spremembo gesla.

Ključne prednosti

Rešitev na preprost in intuitiven način rešuje izziv, kako z najmanj stroški, a vseeno urejeno organizirati prevzem identitet za veliko število uporabnikov. Ključne prednosti rešitve pa so:

  1. Minimalna poraba papirja
    Vsak uporabnik prejme žeton na majhnem lističu, medtem ko učitelju, ki izvaja prevzem obdrži podpisan seznam prejemnikov žetona.
  2. Vključeno je seznanjanje s pogoji uporabe
    Uporabnik pred prevzemom identitete eksplicitno sprejme pogoje uporabe.
  3. Samostojna sprememba gesla
    Portal uporabnikom omogoča tudi kasnejše samostojno spreminjanje gesel.

Komu je rešitev namenjena?

Vsem organizacijam, ki želijo na optimalen način in urejeno svojim novim uporabnikom omogočiti prevzem digitalne identitete.

Dodatne informacije

Rešitev ponujamo kot letni najem, ki vključuje tudi vsakoletni uvoz novincev v Aktivni imenik na podlagi pripravljenega strukturiranega seznama. Za več informacij nas kontaktirajte.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">