Eduroam na Windows strežniku

V slovenskem izobraževalnem prostoru velja prepričanje, da lahko brezžično izobraževalno omrežje Eduroam vzpostavimo le z uporabo prosto dostopnih rešitev OpenLDAP in FreeRADIUS.

Implementacija storitve Eduroam z uporabo teh tehnologij ni ugodna za vse organizacije, še posebej ne za tiste, katerih informacijski sistem temelji na Windows strežniku. Tehnologije morajo življenje olajšati, zato smo razvili rešitev, ki omogoči vzpostavitev omrežja Eduroam na Windows strežniku.Eduroam lahko deluje tudi z Windows strežnikom

Rešitev je plod nekajletnega raziskovanja tega področja in je sprejemljiva za organizacije, katerih informacijski sistemi temeljijo na Windows infrastrukturi, kot tudi za ARNES, ki je v Sloveniji krovna organizacija in gonilo razvoja brezžičnega omrežja Eduroam. Izvorna koda razširitve je objavljena pod licenco LGPL.

Rešitev temelji na storitvi Network Policy Server, ki je del vloge Network Policy and Access Services v Windows strežniku.

Kako brezplačno do omrežja Eduropam na Windows strežniku?

Lahko si rešitev brezplačno vzpostavite sami. Pripravili smo obsežna navodila, ki jih lahko uporabite kot dopolnilo k navodilom, ki jih je pripravil Arnes. Navodila in pomembne datoteke najdete v priponkah.

Pomembno: Šola prihodnosti Maribor ne prevzema nikakršne odgovornosti zaradi morebitnih napak ali nedelovanja programske ali strojne opreme kot posledice samostojne uporabe priloženih datotek.

Potrebujete podprto rešitev?

Če želite rešitev na ključ, z vključeno podporo in garancijskim obdobjem, nas kontaktirajte.