Splošni pogoji uporabe spletnega mesta

Nahajate se na spletnem mestu Šole prihodnosti Maribor. Vaš dostop do tega spletnega mesta in njegovo uporabo urejajo ti splošni pogoji.

Splošno

Lastnik spletnih strani in spletne domene www.sola-prihodnosti.si (v nadaljevanju: spletno mesto) je Šola prihodnosti Maribor, Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor; matična številka: 3557286000 (v nadaljevanju: ŠPM).

Uporabo spletne strani (brskanje, odpiranje povezav, branje vsebine in podobno) in uporabo različnih spletnih obrazcev na spletnem mestu štejemo kot soglasje obiskovalca spletne strani, da se strinja s temi splošnimi pogoji uporabe. V kolikor se kot obiskovalec spletne strani ne strinjate s temi splošnimi pogoji vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.

Ti splošni pogoji veljajo za celotno spletno stran in vse njene posamezne dele, kot so razdelki, pod-strani ali obrazci, v kolikor za posamezen del izrecno ni določeno drugače.

ŠPM si pridružuje pravico, da te splošne pogoje kadarkoli in brez predhodne najave spremeni, tako da novo različico objavi na spletni strani.

Vsebine na spletnem mestu

Obvestila, prispevki, članki, publikacije, besedila in druge vsebine objavljene na spletni strani (v nadaljevanju: vsebine) in obrazci, so nastale z najboljšim namenom podati obiskovalcem spletnega mesta (v nadaljevanju: uporabniki) koristne in uporabne vsebine za njihovo delo. ŠPM skuša po svojih najboljših močeh z vzdrževanjem spletne strani zagotavljati točnost in pravilnost teh informacij in vsebin ter pravilno delovanje obrazcev.

V primeru, da se na spletni strani objavi informacija, ki je pridobljena iz drugih virov, se ob njej navede vir oziroma se na to opozori s spletno povezavo do vira.

ŠPM si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve vsebin ali obrazcev na spletnem mestu brez predhodnega opozorila in ne prevzema odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb.

Na spletni strani so objavljene tudi povezave, ki kažejo na spletne strani drugih oseb. Na delovanje teh strani in na njihovo vsebino ŠPM ne more vplivati in ne sprejema nikakršne odgovornosti za točnost tam objavljenih informacij in vsebin.

Pravila glede omejitve odgovornosti pri uporabi vsebin in obrazcev na spletni strani se nahajajo v poglavju Izključitev odgovornosti pri uporabi spletne strani in obrazcev teh splošnih pogojev.

Varstvo osebnih podatkov

ŠPM varuje osebne podatke obiskovalcev spletnega mesta, ki mu jih ti posredujejo ob njegovi uporabi. Osebne podatke se obdeluje izključno za namene za katere so zbrani in ki jih dovoljuje veljavna zakonodaja.

ŠPM osebnih podatkov, vključno s kontaktnimi informacijami, ne bo uporabljal za nobene druge namene ter jih brez izrecnega vnaprejšnjega dovoljenja posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo, posredoval tretjim osebam, razen če bi bil k temu zavezan na podlagi predpisov.

Ob obisku spletne strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki se uporabljajo zgolj za zagotavljanje ustreznega nivoja varnosti spletnega mesta in spletnega gostovanja.

ŠPM izvaja potrebne organizacijske, tehnične in logično-tehnične postopke in ukrepe, s katerimi varujejo osebni podatke, preprečuje slučajno ali namerno nepooblaščeno uničevanje podatkov, njihovo spremembo ali izgubo ter nepooblaščeno obdelavo.

Izključitev odgovornosti pri uporabi spletne strani in obrazcev

Obiskovalci spletnega mesta uporabljajo spletno mesto, njegove dele, vsebine in obrazce, izključno na lastno odgovornost.

ŠPM ne prevzema nikakršne odgovornosti o točnosti in pravilnosti na spletni strani objavljenih informacij in vsebin, ne prevzema odgovornosti zaradi spremembe že objavljenih informacij ali vsebin in ne prevzema odgovornosti za morebitno nastalo škodo, ki bi obiskovalcu spletnega mesta nastala zaradi uporabe tam objavljenih informacij ali vsebin, vključno s škodo zaradi izgubljenega prihodka ali pričakovanega dobička, izgube ali okrnitve dobrega imena, izgube poslov ali izgube podatkov.

Avtorske pravice

Vse vsebine, grafični in drugi elementi na spletni strani so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine.

V kolikor pri posamezni vsebini na spletni strani ni navedeno drugače, je vsebine spletne strani dovoljeno prosto reproducirati in distribuirati v elektronski obliki ali dajati na voljo javnosti, vse izključno za nepridobitne (nekomercialne) namene in pod pogojem, da se jih ne spreminja, ne predeluje in da se navede vir v obliki aktivne povezave z imenom »Šola prihodnosti Maribor«, ki kaže na konkretno spletno stran ŠPM, glede na to iz katere je bila vsebina reproducirana.

Vsebin na spletni strani ni dovoljeno reproducirati, distribuirati ali predelovati v drugih oblikah ali uporabljati za komercialne namene brez predhodnega pisnega soglasja ŠPM.

Kontaktni podatki

V kolikor ste odkrili napako, netočnost, neažurnost ali drugo pomanjkljivost na spletnem mestu nam to prosim sporočite na info@sola-prihodnosti.si. Na isti naslov nam lahko sporočite tudi vaše zahteve za umik vaših osebnih podatkov iz spletnega mesta.

Vsak posameznik lahko od ŠPM zahteva, da umakne na spletnem mestu objavljene njegove osebne podatke, kar zajema tudi slikovni ali video posnetek, na katerem se posameznik pojavi. ŠPM bo v tem primeru osebne podatke nemudoma umaknil iz svojega spletnega mesta, ne odgovarja pa za objavo teh podatkov oz. posnetkov na drugih strežnikih, kjer jih objavijo druge osebe.

Piškotki

Na spletu izraz piškotek pomeni besedilno datoteko, ki se shrani v brskalnik in omogoča sledenje vedenju uporabnika.

Na tem spletnem mestu uporabljamo nujne piškotke, ki omogočajo delovanje osnovnih funkcionalnosti. Nujni piškotki so:

[table id=1 responsive=collapse /]

Poleg nujnih, na tem spletnem mestu uporabljamo tudi piškotke, ki omogočajo delovanje osnovno sledenje uporabe spletnega mesta. Ti piškotki so:

[table id=2 responsive=collapse /]

Družbena omrežja kot so npr. Facebook, Google+ in Twitter vam bodo morda piškotke nameščala pri obiskovanju spletnega mestav kolikor boste takrat istočasno tudi prijavljeni v njihovo storitev. Na te piškotke ŠPM ne more vplivati, saj je njihova uporaba urejena s pogoji sodelovanja, ki ste jih kot uporabnik teh omrežij sprejeli ob registraciji v ta omrežja.

Upravljanje s piškotki

Že shranjene piškotke lahko nadzirate ali izbrišete preko svojega spletnega brskalnika. V primeru, da boste piškotke izbrisali ali po poteku njihove veljavnosti, vas bo spletno mesto ponovno opozorilo na njihovo uporabo. Več informacij o nastavitvah piškotkov in o načinu njihovega brisanja v posameznem spletnem brskalniku najdete na na seznamu.

Navodila za rokovanje s piškotki

Firefox
Chrome
Internet Explorer
Microsoft Edge
Opera (v angleškem jeziku)
Safari (v angleškem jeziku)
Google Android
Windows Phone (v angleškem jeziku)
Blackberry (v angleškem jeziku)

Ob vseh teh piškotkih pa so nam zadiščali tisti pravi domači piškoti. Na Kulinariki smo tako našli vrhunski recept za malinine razpokančke.

Malinini razpokančki

Sestavine

Za približno 65 piškotov potrebujemo:

 • 100 g masla
 • 100 g mletega sladkorja
 • 1 jajce
 • 250 g moke
 • 1/2 vrečke pecilnega praška
 • 75 g zmletih malin
 • žlička jedilne paste v roza barvi
 • kristalni sladkor
 • mleti sladkor

Navodila za pripravo

 1. Zmehčano maslo penasto umešamo s sladkorjem. Dodamo jajce, malinino kašo, moko s pecilnim praškom in pasto. Pustimo v hladilniku vsaj dve uri.
 2. Naredimo kroglice premera 2 cm in jih najprej povaljamo v kristalnemu sladkorju, nato v mletem sladkorju.
 3. Pečemo 10 minut pri 180 stopinjah v ogreti pečici.