Uporabne rešitve

Ustvarjamo praktične rešitve, s pomočjo katerih naše stranke optimizirajo svoje procese in omogočijo učinkovito sodelovanje.

Naše rešitve rešujejo vaše praktične izzive

Ustvarjamo različne rešitve, pri katerih izhajamo iz realnih izzivov okolja in te izzive s pomočjo sodobnih tehnologij učinkovito naslovimo.

S pomočjo partnerjev in njihovih tehnologij zagotavljamo celovite rešitve najrazličnejših izzivov, od enostavnejše komunikacije znotraj organizacij do celovitega upravljanja procesov ob prihodu novih članov v določeno organizacijo.

Nadaljujte z branjem, če vas zanimajo nekatere naše ključne rešitve.

Kaj boste počeli naslednjih 365 dni?

Predstavljamo naročniško storitev Microsoft Office 365, ki združuje najboljša orodja za podporo sodobnega načina dela v celovito rešitev za komunikacijo in sodelovanje.

Profesionalna elektronska pošta

Varna in zmogljiva elektronska pošta s 50 GB prostora. Dostopna preko spletnega brskalnika, poljubnih e-poštnih odjemalcev na računalnikih, pametnih telefonih in tablicah.

Digitalna shramba OneDrive

Shranjujte datoteke, sinhronizirajte jih, dajajte jih v skupno rabo in preprosto sodelujte pri delu z njimi na varen način v storitvi OneDrive za podjetja.

Office na vseh napravah

V sklopu Office 365 ProPlus z novimi programi različice 2016 so vam na voljo Word, Excel, PowerPoint in drugi. Poleg tega so na voljo tudi spletne različice programov Word, Excel, PowerPoint in OneNote.

Podpora timskemu sodelovanju

Na voljo je delovni prostor za klepetanje, ki združuje ljudi, pogovore in vsebino ter s tem skupinam omogoča učinkovitejše delo.

Varnost in zanesljivost

Storitve ustrezajo standardu ISO 27001, ki zagotavlja neodvisno preverjeno varnost in zanesljivost storitev, obenem je upoštevana tudi celotna zakonodaja o varstvu osebnih podatkov.

Vrhunske storitve za podjetja, šole in nevladne organizacije

Rešitev Office 365 vsebuje različne storitve in orodij, ki omogočajo celovito podporo sodelovanju in komunikaciji med vsemi udeleženci v organizaciji. Omogoča varno mobilno delo preko različnih odjemalcev in širokega nabora spletnih brskalnikov.

Na voljo so zmogljiva in zanesljiva elektronska pošta,
dokumentna središča, ki omogočajo enostavno shranjevanje v oblak in preprosto deljenje dokumentov s kolegi. Office 365 vsebuje rešitve, ki podpirajo kreativnost in olajšajo delo na projektih.

Na voljo je v različicah za podjetja vseh velikosti, pod posebnimi pogoji pa brezplačno tudi izobraževalnim in nevladnim organizacijam.

AAI365

Rešitev na osnovi Office 365, narejena posebej za učitelje in učence, ki je v Sloveniji poznana pod imenom Oblak 365.

Povezujemo odprte tehnologije in Office 365

Ker so viri na številnih slovenskih izobraževalnih organizacijah močno omejeni, smo iskali rešitev, kako kar najbolj optimalno in z najmanj viri omogočiti upeljavo Office 365 za izobraževanje v vse slovenske šole.

Rešitev AAI365 je plod tesnega sodelovanja med zavodom Arnes, Šolo prihodnosti Maribor in podjetjem Microsoft. V prvi vrsti je namenjen manjšim izobraževalnim organizacijam, ki so pridružene v ArnesAAI in so upravičene do Office 365 za izobraževanje. Rešitev je prilagodljiva na različne izvedbe AAI infrastrukture.

Samopostrežno ustvarjanje dostopa do storitev

Uporabnik se sam odloči, kdaj bo začel z uporabo storitev in brez posredovanja skrbnika na šoli pridobi svoj dostop do storitve.

Storitev gostuje v računalniškem centru Arnes

Storitev je na voljo kot spletni portal in ne zahteva dodatnih investicij v opremo. V primeru, da šola nima svojega IdP, lahko tudi to storitev gostuje v računalniškem centru zavoda Arnes.

Z

Potek pravice do uporabe

Po preteku upravičenosti, na primer ob zaključku šolanja, aplikacija ob predhodni najavi samodejno uveljavi politiko odvzema dostopa do storitev.

moja.ORG

Rešitev moja.Org je vstopna točka za študente in izobraževalno osebje ter omogoča dostop do študijskega informacijskega sistema in drugih storitev, ki jih šola ponuja.

+

Povezava ŠIS Evidenca in AD

Povezava uporabnikov programa Evidenca z identitetami v Aktivnem imeniku (AD) olajša dostop do posazmeznih storitev in omogoča zagotavljanje boljšega nadzora nad uporabo storitev.

Enotna prijava v Office 365

Z uporabo storitve AD FS zagotavljamo tudi enotno prijavo med različnimi storitvami, na primer elektronsko pošto v storitvah Office 365.

Sprememba gesla

Uporabniku je na voljo enotna točka za spremembo gesla, ki spremeni dostopne podatke v vseh storitvah in postopek uporabnikom močno olajša.

Večjezična podpora

Vgrajena večjezična podpora in možnost polne prilagoditve glede na CGP organizacije zagotavlja uporabno storitev, ki se učinkovito vključuje v celotno zgodbo vaše izobraževalne organizacije.

Enotna točka za dostop do ŠIS in drugih storitev šole

V sekundarnem in terciarnem izobraževanju se izobraževalne organizacije pogosto soočajo z različnimi študijskimi informacijskimi sistemi. Številne organizacije uporabljajo programsko opremo Evidenca. Ta izpolnjuje osnovne cilje informacijskega sistema, vendar ni prilagojena zahtevam uporabnikov današnjega časa.

Iskali smo rešitev, ki bi izkoristila potencial programske opreme Evidenca in ga nadgradila s konceptom enotne digitalne identitete, omogočila implementacijo CGP izobraževalne organizacije ter podprla večjezičnost in omogočila uporabo na globalnem trgu izobraževanj.

Rešitev je namenjena organizacijam, ki uporabljajo študijski informacijski sistem Evidenca (ne glede na vrsto izobraževanja) in jo želijo tesno integrirati z uporabniškimi identitetami v Aktivnem imeniku, povezati s storitvami Office 365, vse skupaj pa predstaviti na enem vstopnem mestu.

Prevzem e-identitete

Rešitev na preprost in intuitiven način rešuje izziv, kako z najmanj stroški, a vseeno urejeno, organizirati prevzem identitet za veliko število uporabnikov.

Optimizirajmo prevzem digitalne identitete

Rešitev novincem omogoča prevzem digitalne identitete z minimalnimi stroški in na povsem pregleden način.

Uporabnik prejme svoje uporabniško ime in žeton, s pomočjo katerega na posebnem portalu sprejme pogoje uporabe in s pomočjo uporabniškega imena in žetona prevzame svojo identiteto. Ko si samostojno spremeni geslo, postane v celoti odgovoren za varnost svojega uporabniškega računa.

Portal skrbnikom dodatno omogoča vpogled v stanje prevzema identitet, ponastavitev pozabljenih gesel, vsem uporabnikom pa tudi samostojno spremembo gesla.

Rešitev je namenjena vsem organizacijam, ki želijo na optimalen način in urejeno svojim novim uporabnikom omogočiti prevzem digitalne identitete.

i

Minimalna poraba papirja

Vsak uporabnik prejme žeton na majhnem lističu, medtem ko učitelju, ki izvaja prevzem obdrži podpisan seznam prejemnikov žetona.

Z

Vključeno je seznanjanje s pogoji uporabe

Uporabnik pred prevzemom identitete eksplicitno sprejme pogoje uporabe.

Samostojna sprememba gesel

Portal uporabnikom omogoča tudi kasnejše samostojno spreminjanje gesel, skrbniku sistema pa tudi delegiranje možnosti ponastavitve pozabljenih gesel.

Eduroam v Windows okolju

Rešitev je plod nekajletnega raziskovanja tega področja in je sprejemljiva za organizacije, katerih informacijski sistemi temeljijo na Windows infrastrukturi.

Eduroam lahko deluje tudi z Windows strežnikom

Implementacija storitve Eduroam z uporabo odprtih tehnologij ni ugodna za vse organizacije, še posebej ne za tiste, katerih informacijski sistem temelji na Windows strežniku.

Tehnologije morajo življenje olajšati, zato smo razvili rešitev, ki omogoči vzpostavitev omrežja Eduroam na Windows strežniku.

Rešitev temelji na storitvi Network Policy Server, ki je del vloge Network Policy and Access Services v Windows strežniku. Izvorna koda razširitve je objavljena pod licenco LGPL.

m

Paket z navodili in razširitvami

V paketu dobite navodila, dinamične knjižnice za strežnik RADIUS, razširitev AD shem in vse druge komponente rešitve.

Eduroam navodila in druge datoteke

s

Pomembno opozorilo

Šola prihodnosti Maribor ne prevzema nikakršne odgovornosti zaradi morebitnih napak ali nedelovanja programske ali strojne opreme kot posledice samostojne uporabe priloženih datotek.

Vas zanima katera od naših rešitev?

Uporabite spodnji obrazec ali nas kontaktirajte preko telefona, elektronske pošte ali na družabnih omrežjih. Z veseljem vas povabimo tudi na kavo.

14 + 3 =

Telefon