Kako vašim učencem in dijakom zagotoviti brezplačen Office?

V torek in sredo, 26. in 27. avgusta 2014 smo v sodelovanju s podjetjem Microsoft in zavodom Arnes soorganizirali brezplačno delavnico za informatike osnovnih in srednjih šol z naslovom Kako vašim učencem in dijakom zagotoviti brezplačen Office? Delavnice se je v obeh dneh skupaj udeležilo 47 informatikov z različnih slovenskih osnovnih in srednjih šol, gostili pa smo tudi predstavnike nekaterih šolskih centrov in dijaškega doma.

Udeleženci so v dopoldanskem času spoznali ključne prednosti uvedbe Office 365 na šoli, predstavili smo projekt Oblak 365 in pripravili okolje za pridružitev njihovih šol. Po kosilu smo šole tudi pridružili v Oblak 365 in šolam omogočili, da že s prvim septembrom svojim učencem, dijakom in zaposlenim omogočijo storitve Office 365.

Klemen vodi pridružitev šol v Oblak 365

Posnetek drugega dne bo na voljo

Delavnico smo najprej izvedli v torek in jo vsebinsko podobno ponovili v sredo. Posnetki sredinega dogajanja bodo v kratkem so na voljo na spletni strani Oblak 365, prav tako predstavite posameznih predavateljev. Tako si boste vsebine lahko ogledali tudi tisti, ki se nam v Ljubljani žal niste mogli pridružiti.

Ob koncu se zahvaljujemo podjetju Microsoft za gostoljubje, saj nam je nudilo odlične pogoje v svoji predavalnici v 8. nadstropju Kristalne palače v Ljubljani. Za ustrezno akademsko povezljivost v internet pa so poskrbeli fantje z Arnesa. Prav slednjim gre posebna zahvala, saj bi brez njihove pomoči težko v tako hitrem času poskrbeli, da so skoraj vsi udeleženci do konca dneva uspešno pridružili svojo organizacijo v Oblak 365.