Nekoliko drugačno učenje matematike

Ali spadaš med tiste, ki so imeli v srednji šoli z matematiko težave? Matematika je precej obsežna disciplina in marsikomu predstavlja precej trd oreh. Kar pa seveda ne pomeni, da je z matematiko karkoli narobe. Morda pa so le pristopi k učenju matematike nekoliko manj primerni.

Matematika je pravzaprav jezik in kot jezik bi se jo morali tudi učiti. Andrej P. Škraba je leta 2013 osnoval spletno mesto Astra.si, kjer je do danes zbral obsežno množico predstavitev različnih matematičnih področij.

Matematika je zelo zanimiva, če ti jo nekdo predstavi na pravi način in odločil sem se, da ti bom pri tem pomagal. Ne obupaj, če ti kaj ne gre, v življenju se moramo vsega naučiti od začetka.

Andrej P. Škraba (vir: http://astra.si)

Preko 2000 objavljenih gradiv

Vsebine je Andrej razdelil na posamezna poglavja, med katerimi najdemo tako osnove aritmetike in algebre, kot tudi polinome, trigonometrijo ter odvode in integrale. Zanimivo je, da Andrej pravzaprav ni matematik, temveč je diplomiral iz podjetništvo, zato na portalu najdete tudi finančno matematiko in osnove mikroekonomije.

Vsa gradiva so v obliki kratkih YouTube posnetkov, s pomočjo katerih so na kratko in zelo praktično predstavljeni posamezni koncepti, vse skupaj pa je na voljo brezplačno.

Matematika je lahko lepa

Poglejte si, zakaj je nastal ta projekt:

 

Obiščite spletno mesto http://astra.sispoznajte matematiko na prijazen način in povezavo delite s kolegi ali prijatelji.