Ideje o uporabi Office 365 pri pouku računalništva

V tem mesecu sta Marina Dražetić, predstavnica podjetja Microsoft in Tadej Žlak, predstavnik Šole prihodnosti Maribor, obiskala dve srečanji študijskih skupin učiteljev računalništva v Ljubljani in Kranju. Namen obiska je bil učiteljem računalništva pokazati nekaj namigov o priložnostih Office 365 pri pouku in splošna promocija storitev Office 365 pri učiteljih, ki so pogosto vpeti v samo uvajanje informacijskih storitev na osnovnih šolah.

Medtem, ko je Marina predstavila nabor storitev Office 365 in osvetlila pogodbeno ozadje priložnosti Student Advantage, se je Tadej bolj posvetil praktični uporabni vrednosti nekaterih storitev. Udeleženci so na primeru priprave kulturnega dne spoznali možnosti skupnega dela s storitvijo OneDrive za podjetja ter povezanost storitev Office 365 in programske zbirke Office 365 ProPlus.

Zanimive so tudi možnosti Office Online, ki jo sestavlja četverica programov Word, Excel, PowerPoint in OneNote, ki delujejo kar v spletnem brskalniku in lahko pogosto zadoščajo za marsikatero opravilo.

Diapozitivi z dogodka so na voljo za prenos.