Poletni tabor računalništva

Z veseljem predstavljam prvega v nizu prispevkov na temo letošnjega Poletnega tabora računalništva. Do pričetka letošnjega tabora je še nekaj več kot X mesecev ali točneje Y dni in letos smo s pripravami pričeli že kar zgodaj. Seveda ne brez tehtnega razloga. Avgusta 2009 smo namreč na Kalu (vrh v Zasavsko-Posavskem hribovju z nadmorsko višino 946 metrov) na pobudo Mije Kordež z Zveze za tehnično kulturo Slovenije organizirali prvega od poletnih taborov računalništva, takrat še v obliki poletne šole.

Mimogrede, moje ime je Tadej Žlak. Zadnjih nekaj let sem vodja poletnega tabora in skrbim za organizacijski in deloma tudi vsebinski vidik tega tabora. Ker letos pripravljamo že 10. tabor v takšni obliki, sem se odločil, da v kratkih objavah razkrijem nekatere zanimive podrobnosti organizacije tabora.

Naj bo za prvo objavo dovolj. Vesel bom vaših komentarjev in tudi predlogov za naslednje teme. Medtem najdete podrobnosti o taboru na spletni strani ZOTKS. Prijave na tabor so že odprte, a pohitite, saj je število prostih mest za udeležence omejeno.